Lakossági tájékoztató

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

  • Mint arról bizonyára Ön is tudomást szerzett, Tiszalök, Nyírtelek, Tiszaeszlár és Tiszadob Települések Önkormányzatai az KEOP 7.1.2.0 Uniós pályázat támogatásával valósítják meg szennyvízelvezetési és tisztítási programjukat.
    A pályázati anyag benyújtásakor a lakossági támogatással, a megkövetelt minimális önrésszel, saját erővel rendelkezni kell.

Bővebben...

 

Egyhangú döntés született

Négy település közös képviselő-testületi ülése november 11-én Nyírteleken. Rövid szünet után, mely alatt is lázas háttérmunka folyt 2009. november 11-én 15 órakor a nyírteleki Közösségi Házban találkozott Nyírtelek, Tiszadob, Tiszalök és Tiszaeszlár képviselő-testülete, hogy a közös szennyvíz-beruházással kapcsolatos következő lépéseket megtegyék.

Bővebben...

 

A társulás szervezőbizottságának tagjai

A szervezobizottsagok megalakulasa 74A négy település képviselőtestülete a 2009. november 11-én Nyírteleken tartott ülésén megválasztotta az Alsó-Szabolcs Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat Előkészítő és Szervező Bizottságát, akik meg is tartották alakuló ülésüket.

NYÍRTELEKRŐL: Karácsony Sándor, Császár Csaba, Natkó Csaba, Vasasné Bacsó Eszter, Havacs János, dr. Vaskó László, Mátyás Sándor, Bócsi János, Borbély László, Havacs Zoltán, Kiss Tibor, Krajnyák Sándor.

TISZADOBRÓL: Batári Zsolt, Bertalan László, Borsos Sándorné, Csepregi Ferencné, Fábri Benjámin, dr. Gutay István, Mészáros Sándor, Oláh Károly, Száraz József.

TISZAESZLÁRRÓL: Farkas Ferenc, Aleksza Pál, Csányi Zsolt, Rácz Tibor, Meleg Barnabás, Nagy Tibor.

TISZALÖKRŐL: Tölgyesi Attiláné, Fedor László, Zrinszki István, Bede Tóth Attila, Bényei Péterné, Felcsákné Tomán Ildikó, Tomán Ferenc lettek.

Az előkészítő bizottság elnöke: NAGY TIBOR, elnökhelyettesek: KARÁCSONY SÁNDOR, ZRINSZKI ISTVÁN, MÉSZÁROS SÁNDOR lettek.

<<Képek az eseményről>>

 

Sajtótájékoztató 2009. július 24.

     

Bővebben...

 

Road show-ok a településeken

Az előzetes terveknek megfelelően mind a négy település város, vagy falunapjára kivonultunk. Stábunk mindegyik helyen külön sátrat kapott, ahol elhelyeztük az előzetesen elkészített molinónkat. A standokon infotáblák, valamint kollégáink tájékoztatták az érdeklődőket célunkról. Mi is bekapcsolódtunk, támogatói voltunk a szórakoztató programokba, melyekben nagy hangsúlyt kapott a víz (pl. vízről szóló népdalok hangzottak el.

Bővebben...

 

Civil fórum Nyírteleken

Civil fórumot rendeztünk, a helyi művelődésszervezővel közösen Nyírteleken, a Közösségi Házban július 15-én. Az óriási hőség ellenére sokan gyűltek össze a Konferencia termemben, ahol első napirendi pontként Magyar László polgármester aktuális településpolitikai kérdésekről tartott előadást. Ezt követően került terítékre az év legfontosabb rendezvénye, a negyedik városnap. A szervezetek vezetői előre is tekintettek, hiszen az augusztus 20-ai programsorozatot is megvitatták, átbeszélték... 

   

Bővebben...

 

A szennyvízberuházás az előkészületi szakaszba lépet Nyírteleken

A szennyvízberuházás az előkészületi szakaszba lépet Nyírteleken

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának a „Szabolcsi szennyvízelvezetési és tisztítási projekt” című KEOP-1.2.0/1F-2008-0133 azonosító számú pályázatunkat, mint Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte meg, így megkezdődhet a beruházás előkészítési szakasza.
A projekt előkészítésének megvalósításához nettó 84.532.500.- forint összegű támogatást a Kohéziós Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése biztosít, mely összegből és a hozzá kapcsolódó sajáterőből mindösszesen 119.340.000.- forint áll rendelkezésre az előkészületi szakasz végrehajtásához.
Az előkészületi szakaszban Nyírteleken és a hozzá tartozó agglomerációban (Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszalök) megkezdődhetnek a terület előkészítő munkálatok, a közbeszerzési eljárások, a tervezési munkálatok, a részletes hatástanulmány kidolgozása, a munkaszervezet kiválasztása és felállítása. 
A projekt finanszírozásának egy részét fogja képezi a víziközmű társulati hitel, melynek fedezetét a társult tagok (az érintett ingatlantulajdonosok) által lakás-takarékpénztári megtakarításokon keresztül megfizetett érdekeltségi hozzájárulás biztosítja.

Bővebben...

 

Társulás a szennyvízcsatornára

November 28-án aláírták Nyírteleken a beruházás előkészítő szakaszára vonatkozó támogatás szerződését.

A házigazda, illetve a gesztortelepülés nevében Magyar László, Nyírtelek polgármestere köszöntötte a vendégeket. Mint elmondta, a beruházás előkészítő szakaszára vonatkozó támogatási szerződés aláírása egy előkészület vége, ugyanakkor egy hosszú kezdete. S az előttük álló úton még rengeteg a tennivaló, hiszen lesz még egy második fordulós pályázat is. Az “Alsó-Szabolcsi szennyvízelvezetési és tisztítási projekt” becsült költsége közel négy és félmilliárd forint, megvalósulását 2013-ra tervezik.  Az előkészítő munkák költsége bruttó 99 millió 450 ezer forint, a tervezett befejezési határideje 2010-ben várható. (A projekt előkészítő szakasza az Új Magyarországi Fejlesztési Terv, Környezet és Energia Operatív Program – KEOP-1.2.0 – keretén belül az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.) A projektben résztvevő településeken 18.881 fő él.
Nyírtelek polgármestere bevezetőjében kitért még arra is, hogy ezzel a projekttel további EU-s projektek is összekapcsolódnak. Ilyen projekt például a tiszadobi Andrássy-kastély kulturális és turisztikai hasznosítása, a tiszalöki ipari park, a tiszalöki börtön működtetésével összefüggő lakások és szolgáltatások fejlesztése. A szennyvíz kiépítése környezetvédelmi szempontból is mérföldkő. (A négy településen a vízrendszer üzemeltetője a NYÍRSÉGVÍZ.) Végül köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tevőlegesen is tettek azért, hogy ez az aláírás létrejött.
Dr. Vojnik Mária államtitkár, országgyűlési képviselő arról szólt az ünnepségen, hogy mindig öröm olyan fejlesztésekről hallani, amelyek az emberek életét jobbá, kényelmesebbé teszik, s ráadásul még a környezetet is védik. Utalt arra is a politikus, hogy mivel a források egyre szűkösebbek, az elnyert forintokat jól meg kell becsülni, s tervezőknek, a kivitelezőknek a legjobb munkájukat kell mellé tenniük. Mindez azért is fontos, hogy utódaink tudják, illetve lássák majd: hasznos és fontos lépést tettünk az ő érdekükben is.
Boros Norbert, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fejlesztési igazgatóságának képviselője a kistérségi együttműködés fontosságát emelte ki, s ez az összefogás továbbra is fennmaradjon a települések között. Kató Sándor, az üzemeltető Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság munkatársa pedig a szennyvízelvezetés megyei programjáról adott támogatást, amelynek szellemében 1997 óta vannak fejlesztések. Az ivóvízprogram lezárult, következik a szennyvíz. Most lehet tovább lépni. Ígérte segítenek a szakmai előkészítésben. Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere Magyar László áldozatos munkáját köszönte meg, amit a társulás vezetőjeként végez.
Az ünnepi gondolatok után Magyar László, Boros Norbert, valamint a többi település polgármestere aláírta a támogatási szerződést.

Képek az aláírásról

 
Társulással csatornáznak

Sok településen már természetes a felhasznált víz csatornákon való elvezetése, azonban több községben és városban még most is ez a egyik legégetőbb kérdés a környezetvédelem, az ivóvízbázis védelme érdekében. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére ismét lehetett pályázni, s éltek is ezzel a lehetőséggel megyénk települései. Társulás is létrejött az uniós források elnyerése érdekében. Az erről szóló szerződést Nyírteleken, a Közösségi Házban 2008. november 28-án írták alá az érintett önkormányzatok. Az Alsó-Szabolcsi Víziközmű Beruházási Társulást négy önkormányzat hozta létre: Nyírtelek, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszalök.

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Akadálymentes oldal

Település információ
Képek

A szervezobizottsagok megalakulasa 72 Falunap 4
Tisazdobi Falunap 9 Tarsulasi Szerzodes Alairasa
Sajtotajekoztato 1 Viz es kornyezetvedemi eloadas 14
A szervezobizottsagok megalakulasa 70 Tisazdobi Falunap 12
2014. év végén a Tiszalöki Karácsonyi Forgatag rendezvényen járt a projekt Viz es kornyezetvedemi eloadas 15
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:356
mod_vvisit_counterTegnap:421
mod_vvisit_counterEzen a héten:1866
mod_vvisit_counterMúlt héten:3427
mod_vvisit_counterE hónapban:9285
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:11452
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:905512

No images