Aláírták a kivitelezői szerződéseket valamennyi településen

 

A "Vállalkozási szerződés a „KEOP-1.2.0/09-11-2011-0016 Alsó-Szabolcsi szennyvízelvezetési és tisztítási projekt” keretében Nyírtelek város szennyvíztisztító telepének és szennyvízcsatorna hálózatának, Tiszadob nagyközség szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának, Tiszaeszlár község szennyvízcsatorna hálózatának, és Tiszalök város szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának FIDIC szerződéses feltételek szerinti megvalósítása és terveinek elkészítése a 191/2009 (IX. 15.) Korm. rendeletnek megfelelő tartalommal” című közbeszerzés eredményének köszönhetően megkötésre kerültek a kivitelezői szerződések.

 

A sikeres szerződéskötéseknek köszönhetően a műszaki átadás-átvétel folyamatos a településeken, amelyeknek köszönhetően hamarosan elkezdődhetnek a tényleges munkák is.

A nyertes pályázók között van a „KE-VÍZ 21” Építőipari Zrt., Zemplénkő Kelet-Magyarországi Fővállalkozó és Bányászati Kft., SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.

Az Alsó-Szabolcsi Víziközmű Beruházási Társulást 2008 decemberében Nyírtelek Város, Tiszadob Nagyközség, Tiszalök Város és Tiszaeszlár Község önkormányzatai alapították abból a célból, hogy tervezett szennyvíz közműfejlesztéseiket közös beruházásként, jogi személyiségű társulás útján valósítsák meg. A beruházásokban résztvevő települések többsége jelenleg nem rendelkezik szennyvízcsatorna hálózattal, így területükön a keletkező lakossági szennyvíz nagyobb része tisztítás nélkül szivárog el a talajba, veszélyeztetve a talajt, a felszín alatti vizeket és a mélyebben fekvő ivóvízbázisokat.

A projekt keretén belül kiépül Tiszaeszlár, Tiszadob, valamint bővül Nyírtelek, és Tiszalök városok csatornahálózata. Továbbá új szennyvíztisztító telep épül Tiszadobon, korszerűsítésre, és bővítésre kerül Nyírtelek, és bővítésre kerül Tiszalök szennyvíztisztító telepe. Jelen fejlesztéssel megnő a csatornahálózaton elvezetett, és a jogszabályi követelményeknek megfelelően kezelt, illetve tisztított szennyvíz mennyisége.

Az aláírásokról készült képeket az alábbi linken tekintheti meg 

Akadálymentes oldal

Település információ
Képek

Tarsulasi Szerzodes Alairasa Projektnyitó rendezvény Tiszalökön
A szervezobizottsagok megalakulasa 19 A szervezobizottsagok megalakulasa 9
Tisazdobi Falunap 2 A szervezobizottsagok megalakulasa 42
Tisazdobi Falunap 15 Nyírteleki falunap
Tarsulasi Szerzodes Alairasa A szervezobizottsagok megalakulasa 77
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:153
mod_vvisit_counterTegnap:257
mod_vvisit_counterEzen a héten:830
mod_vvisit_counterMúlt héten:1543
mod_vvisit_counterE hónapban:4228
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:4951
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:865427

No images