Projektnyitó rendezvény Tiszalökön

Elindult a 4,3 milliárd forint értékű alsó-szabolcsi szennyvízberuházás, amelynek keretében Nyírteleken, Tiszadobon, Tiszaeszláron és Tiszalökön épül ki a teljes csatornarendszer – jelentette be Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere, a négy település vízi közműtársulatának vezetője a 2013. november 29-i projektnyitó rendezvényen, Tiszalökön.

 

 

 

 


 

A beruházás során kiépül Tiszaeszlár és Tiszadob szennyvízhálózata, bővül Nyírtelek és Tiszalök meglévő csatornahálózata, valamint új, a jelenlegi környezetvédelmi előírásoknak megfelelő szennyvíztisztító telep épül Tiszadobon és egyben korszerűsödik és bővül Nyírtelek és Tiszalök meglévő szennyvíztelepe is.

 

Gömze Sándor, az Alsó-Szabolcsi Víziközmű Beruházási Társulás elnökének köszöntőjében nagyon fontos napnak nevezte a mait, hiszen több éves munka eredményeként sikerült végre a beruházás időszakába érni ezzel, a települések életében igen jelentős beruházással.

Dr. Karakó László, a térség egyéni országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a projekt végre a megvalósítás időszakába érkezett, hiszen sok ember igen sok munkája van a mögött, hogy ez a nagyszabású beruházás megvalósulhat.

 

Ennek a projektnek a megvalósulása minden település életében előrelépést jelent majd, hiszen a megfelelő infrastruktúra kiépítése, biztosítása nélkül az idegenforgalom fejlesztése nehezen megoldható. Ennek a térségnek pedig az egyik legnagyobb kiugrási lehetősége ebben rejlik, melyre nagyon jó elképzelések születtek és vannak megvalósítás alatt.

 

A beruházás mintegy 83,4 %-os Európai Uniós támogatásban részesült, továbbá fontos megemlíteni azt is, hogy a munkálatok során helyi vállalkozások is bevonásra kerülnek, illetve közmunka is segíti a költségek lefaragását, ami ha rövidebb távon, de munkahelyet, megélhetést biztosít több család részére is.

 

 

Akadálymentes oldal

Település információ
Képek

A szervezobizottsagok megalakulasa 78 Sajtótájékoztató a Tiszalöki Szennyvíztisztító Telepen
Sajtotajekoztato 8 Sajtotajekoztato 24
Tisazdobi Falunap 4 A szervezobizottsagok megalakulasa 50
A szervezobizottsagok megalakulasa 77 A szervezobizottsagok megalakulasa 11
2014. év végén a Tiszalöki Karácsonyi Forgatag rendezvényen járt a projekt Viz es kornyezetvedemi eloadas 7
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:387
mod_vvisit_counterTegnap:421
mod_vvisit_counterEzen a héten:1897
mod_vvisit_counterMúlt héten:3427
mod_vvisit_counterE hónapban:9316
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:11452
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:905543

No images