Projektnyitó rendezvény Tiszalökön

Elindult a 4,3 milliárd forint értékű alsó-szabolcsi szennyvízberuházás, amelynek keretében Nyírteleken, Tiszadobon, Tiszaeszláron és Tiszalökön épül ki a teljes csatornarendszer – jelentette be Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere, a négy település vízi közműtársulatának vezetője a 2013. november 29-i projektnyitó rendezvényen, Tiszalökön.

 

 

 

 


 

A beruházás során kiépül Tiszaeszlár és Tiszadob szennyvízhálózata, bővül Nyírtelek és Tiszalök meglévő csatornahálózata, valamint új, a jelenlegi környezetvédelmi előírásoknak megfelelő szennyvíztisztító telep épül Tiszadobon és egyben korszerűsödik és bővül Nyírtelek és Tiszalök meglévő szennyvíztelepe is.

 

Gömze Sándor, az Alsó-Szabolcsi Víziközmű Beruházási Társulás elnökének köszöntőjében nagyon fontos napnak nevezte a mait, hiszen több éves munka eredményeként sikerült végre a beruházás időszakába érni ezzel, a települések életében igen jelentős beruházással.

Dr. Karakó László, a térség egyéni országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a projekt végre a megvalósítás időszakába érkezett, hiszen sok ember igen sok munkája van a mögött, hogy ez a nagyszabású beruházás megvalósulhat.

 

Ennek a projektnek a megvalósulása minden település életében előrelépést jelent majd, hiszen a megfelelő infrastruktúra kiépítése, biztosítása nélkül az idegenforgalom fejlesztése nehezen megoldható. Ennek a térségnek pedig az egyik legnagyobb kiugrási lehetősége ebben rejlik, melyre nagyon jó elképzelések születtek és vannak megvalósítás alatt.

 

A beruházás mintegy 83,4 %-os Európai Uniós támogatásban részesült, továbbá fontos megemlíteni azt is, hogy a munkálatok során helyi vállalkozások is bevonásra kerülnek, illetve közmunka is segíti a költségek lefaragását, ami ha rövidebb távon, de munkahelyet, megélhetést biztosít több család részére is.

 

 

Akadálymentes oldal

Település információ
Képek

Tiszalöki városnap (2009. augusztus 8.) Tiszalöki városnap (2009. augusztus 8.)
2014. év végén a Tiszalöki Karácsonyi Forgatag rendezvényen járt a projekt Tarsulasi Szerzodes Alairasa
Csaladi vetelkedo 12 A szervezobizottsagok megalakulasa 26
Projektzáró rendezvényNyírtelken Tarsulasi Szerzodes Alairasa
Sajtótájékoztató a Tiszalöki Szennyvíztisztító Telepen KIvitelezői szerződések kötése
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:138
mod_vvisit_counterTegnap:200
mod_vvisit_counterEzen a héten:1440
mod_vvisit_counterMúlt héten:1392
mod_vvisit_counterE hónapban:2832
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:6813
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:853409

No images