Egyöntetű döntés születettt a közös testületi ülésen

Megkezdjük az alsó-szabolcsi csatornamű vízgazdálkodási társulat szervezését

2009. november 11-én közös testületi ülést tartottak Nyírtelek Városában Tiszalök, Nyírtelek, Tiszaeszlár és Tiszadob települések képviselő testületei, amelyen egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy kezdődjön el a közös szennyvíz beruházás érdekében a lakossági szervezés is.
A szennyvízcsatorna-hálózat teljes körű kiépítése érdekében Az Alsó-Szabolcsi Települések Társulása Önkormányzata a pályázatot nyújtott be az EU Környezet és Energia Operatív Programjára (KEOP 7.1.2.0). A program célja, a négy településen még kiépítetlen részeken a szennyvízelvezetés korszerű megvalósítása.

 

A több mint 4,3 milliárd forint összköltségű beruházás keretében a négy településen közel 100%-ban kerül a szennyvízcsatorna kiépítésre, amely összesen 3.646 ingatlantulajdonost, magánszemélyt, jogi személyt és gazdasági társaságot érint.
A pályázat I. fordulójában az előkészítésre, terveink elkészítésére, engedélyek beszerzésére támogatást kaptunk. A kivitelezésre, megvalósításra a pályázat II. fordulójában kapunk támogatást. A II. forduló pályázati anyag beadásakor, az UNIÓS pályázati feltételeknek megfelelően hitelt érdemlően igazolni kell a lakossági támogatottságot és az Önerő meglétét.
Ennek a feltételnek csak akkor tudunk megfelelni, ha (az előző építkezéseknek hasonlóan) az érdekeltségi területen megszervezzük a víziközmű-társulatot a fent említett érdekeltek részvételével, amelyet a cégbíróságnál be kell jegyeznünk.
Az érdekeltségi hozzájárulás megfizetésére az Önkormányzat biztosítja a részletfizetési lehetőséget az OTP Lakástakarék pénztár (LTP) igénybevételével, amelyen keresztül állami támogatást is tud biztosítani.

Az „érdekeltségi hozzájárulás” a havi 1.890 Ft-ot nem fogja meghaladni és ennek megfizetésén túl a tulajdonosoknak további fizetési kötelezettsége nincs.

A program megvalósítása során fontos a lakossággal való folyamatos kapcsolattartás, tájékoztatás.
Ennek érdekében az Önkormányzat a társulat szervezésével újra megbízott N-Alexander Kft-vel közösen lakossági fórumokat szervez minden településen.
Az érdekeltek a lakossági fórumról külön meghívót és tájékoztatót kapnak.
Alsó-Szabolcs térség életében példaértékű ez a beruházás, mert nemcsak környezetünk állapota, hanem több ezer család életminősége javul számottevően. A projekt és a hozzá kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések egyszeri, soha vissza nem térő alkalmat biztosítanak a programban érintett települések korábbi években nem tapasztalt, jelentős mértékű fejlődéséhez.
E tények ismeretében kérem, fogadják bizalommal a szervezőket, támogassák a térség szennyvízelvezetési programját, mert most jelentős uniós támogatással biztosíthatjuk környezetünk védelmét, kényelmünket, jövőnket.
A döntés egyéni, az eredmény mindannyiunké!

Gömze Sándor
Tiszalök Polgármestere

Magyar László 
Nyírtelek Polgármestere

Nagy Tibor
Tiszaeszlár Polgármestere

Bán György
Tiszadob Polgármestere

Akadálymentes oldal

Település információ
Képek

Falunap 4 A szervezobizottsagok megalakulasa 28
Projektnyitó rendezvény Tiszalökön Nyírteleki munka
Falunap 5 Tisazdobi Falunap 11
Sajtotajekoztato 11 Sajtotajekoztato 23
Tiszalöki városnap (2009. augusztus 8.) Csaladi vetelkedo 9
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:239
mod_vvisit_counterTegnap:478
mod_vvisit_counterEzen a héten:717
mod_vvisit_counterMúlt héten:3690
mod_vvisit_counterE hónapban:11826
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:11452
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:908053

No images