Egyöntetű döntés születettt a közös testületi ülésen

Megkezdjük az alsó-szabolcsi csatornamű vízgazdálkodási társulat szervezését

2009. november 11-én közös testületi ülést tartottak Nyírtelek Városában Tiszalök, Nyírtelek, Tiszaeszlár és Tiszadob települések képviselő testületei, amelyen egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy kezdődjön el a közös szennyvíz beruházás érdekében a lakossági szervezés is.
A szennyvízcsatorna-hálózat teljes körű kiépítése érdekében Az Alsó-Szabolcsi Települések Társulása Önkormányzata a pályázatot nyújtott be az EU Környezet és Energia Operatív Programjára (KEOP 7.1.2.0). A program célja, a négy településen még kiépítetlen részeken a szennyvízelvezetés korszerű megvalósítása.

 

A több mint 4,3 milliárd forint összköltségű beruházás keretében a négy településen közel 100%-ban kerül a szennyvízcsatorna kiépítésre, amely összesen 3.646 ingatlantulajdonost, magánszemélyt, jogi személyt és gazdasági társaságot érint.
A pályázat I. fordulójában az előkészítésre, terveink elkészítésére, engedélyek beszerzésére támogatást kaptunk. A kivitelezésre, megvalósításra a pályázat II. fordulójában kapunk támogatást. A II. forduló pályázati anyag beadásakor, az UNIÓS pályázati feltételeknek megfelelően hitelt érdemlően igazolni kell a lakossági támogatottságot és az Önerő meglétét.
Ennek a feltételnek csak akkor tudunk megfelelni, ha (az előző építkezéseknek hasonlóan) az érdekeltségi területen megszervezzük a víziközmű-társulatot a fent említett érdekeltek részvételével, amelyet a cégbíróságnál be kell jegyeznünk.
Az érdekeltségi hozzájárulás megfizetésére az Önkormányzat biztosítja a részletfizetési lehetőséget az OTP Lakástakarék pénztár (LTP) igénybevételével, amelyen keresztül állami támogatást is tud biztosítani.

Az „érdekeltségi hozzájárulás” a havi 1.890 Ft-ot nem fogja meghaladni és ennek megfizetésén túl a tulajdonosoknak további fizetési kötelezettsége nincs.

A program megvalósítása során fontos a lakossággal való folyamatos kapcsolattartás, tájékoztatás.
Ennek érdekében az Önkormányzat a társulat szervezésével újra megbízott N-Alexander Kft-vel közösen lakossági fórumokat szervez minden településen.
Az érdekeltek a lakossági fórumról külön meghívót és tájékoztatót kapnak.
Alsó-Szabolcs térség életében példaértékű ez a beruházás, mert nemcsak környezetünk állapota, hanem több ezer család életminősége javul számottevően. A projekt és a hozzá kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések egyszeri, soha vissza nem térő alkalmat biztosítanak a programban érintett települések korábbi években nem tapasztalt, jelentős mértékű fejlődéséhez.
E tények ismeretében kérem, fogadják bizalommal a szervezőket, támogassák a térség szennyvízelvezetési programját, mert most jelentős uniós támogatással biztosíthatjuk környezetünk védelmét, kényelmünket, jövőnket.
A döntés egyéni, az eredmény mindannyiunké!

Gömze Sándor
Tiszalök Polgármestere

Magyar László 
Nyírtelek Polgármestere

Nagy Tibor
Tiszaeszlár Polgármestere

Bán György
Tiszadob Polgármestere

Akadálymentes oldal

Település információ
Képek

Csaladi vetelkedo 17 Projektnyitó rendezvény Tiszalökön
Projektzáró rendezvényNyírtelken Tisazdobi Falunap 11
A szervezobizottsagok megalakulasa 73 Sajtotajekoztato 22
A szervezobizottsagok megalakulasa 23 A szervezobizottsagok megalakulasa 45
Tisazdobi Falunap 2 Gyermeknap a természet védelmében Nyírtelek Városában
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:40
mod_vvisit_counterTegnap:586
mod_vvisit_counterEzen a héten:1733
mod_vvisit_counterMúlt héten:1543
mod_vvisit_counterE hónapban:5131
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:4951
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:866330

No images